Billingen – Västsveriges vintersportort


Dagens
snödjup:
30 cm
0

box_langdskidorSkidspår
öppna:
Se status
0

Nedfarter
öppna:
3/3
0

Liftar
öppna:
2/2
0

Webkamera:
Skidstadion
Billingebacken
0
 

https://www.skidspar.se/vastra-gotaland/skovde/billingens-fritidsomrade#

First Hotel Billingehus är beläget mitt i Billingens fritidsområde som är ett av Västsveriges mest kompletta sport- och rekreationsområden och dessutom officiellt Vasaloppscenter för cykel, löpning och skidor. Hos oss har du slalombacke, längdskidspår, isbana, pulkabacke och mycket mera precis utanför dörren. Berget Billingen erbjuder samma klimat som södra Dalarna samtidigt som du har Skövde centrum endast ett par kilometer från vinterlandskapet.

Längdskidor
Precis intill hotellet finner du ett varierat utbud av längdskidspår från 2,5 kilometer till 16 kilometer. Det finns dessutom ett belyst konstsnöspår på 4 kilometer.

Slalom och snowboard
Billingebacken, också den i anslutning till hotellet, är en slalombacke med en nedfart, två liftar (en knapp- och en släplift). Backens längd är 400 meter och en fallhöjd med 100 meter. Här finns också en snowboardnedfart – Billingen Snowpark.

På de här sidorna har vi samlat information om allt som Billingen erbjuder under vinterhalvåret. Klicka dig vidare i menyn till höger. Har du några frågor eller särskilda önskemål då du planerar ditt besök hos oss så tveka inte att höra av dig. Vi kan ordna det mesta.

 

Översikt, Billingens fritidsområde:

Mer information om vad som hander på Billingen hittar du på: https://www.vastsverige.com/billingen/. 

 

 

Skicka bokningsförfrågan

Namn

Företag

Telefonnummer

E-postadress

Meddelande